Omega Seamaster VS IWC Aquatimer rolex kopia

En djupgående jämförelse mellan två populära vattentäta dykarklockor.

Omega Seamaster och IWC Aquatimer erbjuder mycket konkurrenskraftiga funktioner, men hur skiljer de sig från varandra? Ta reda på hur i denna detaljerade jämförelse.

Omega Seamaster VS IWC Aquatimer
Vad är skillnaden mellan IWC Aquatimer och Omega Seamaster?

Dessa två varumärken jämförs ofta med varandra. De har båda ett utmärkt rolex replica rykte och är väl respekterade märken inom klockbranschen. Så låt oss titta närmare på två av deras dykarklockor, Omega Seamaster och IWC Aquatimer för att se hur de replika klockor jämför med varandra men också för att upptäcka vad som exakt gör dem annorlunda.

Till att börja med, låt oss prata om storlek. Idag är den växande trenden med klockdesign ett större klockfodral. Detta betyder bredd och höjd men inte tjocklek. Urmakare strävar ofta efter att göra funktionsrika klockor med tunnare mål.

Fallstorlek
Vad är storleksskillnaden mellan Omega Seamaster och IWC Aquatimer?

Den mest populära Seamasteren skulle vara Omega Seamaster Diver 300m Co-Axial som senast omarbetades 2018. Modellerna som föregick 2018 hade ett 41 mm hölje med en tjocklek på 13 mm. Den nya Seamaster Diver Co-Axial Master Chronometer 2018 har en 42mm höljesstorlek med en 13,5 mm höljetjocklek.

Den nya Omega Seamaster 300m 2018 har en transparent safirkristallfodral som gör att du kan se rörelsen i aktion. IWC Aquatimer, å andra sidan, har en solid rostfritt fodral bak och låter dig inte se rörelsen på baksidan av klockans väska.

IWC Aquatimer har några modeller i serien som har olika storlekar. Ingångsnivån är en 42mm klocka med en 14mm fodertjocklek. Några av de större Aquatimer-klockorna, såsom Aquatimer Chronograph, har ett 44mm-fodral med en 17mm-väggtjocklek. Om du letar efter komfort kommer Seamaster förmodligen att ta mindre plats på handleden och kommer troligtvis att gömma sig bort under en ärm eftersom den har rolex kopia en något tunnare profil.

Medan storleken på Aquatimer 42mm bara är en skillnad på 1 mm från Seamaster, på modellerna på Aquatimer som har en silverringskiva, verkar de bära som en större klocka eftersom urtavlan och stålrammen verkar som en kontinuerlig färg. Kontrast spelar en roll i storleken och de modeller som har en svart eller blå urtavla med ett rostfritt stålfodral har inte den visuella effekten.

Vattentålighet
Vilket har bättre vattenbeständighet, Aquatimer eller Seamaster?

Både IWC Aquatimer och Omega Seamaster har upp till 300 m / 1000ft vattenresistens. Detta inkluderar både Aquatimer Automatic Chronograph och Omega Seamaster 300m Diver Co-Axial Chronograph.

Omega Seamaster är en stor samling rolex replica klockor som har flera serier inom denna samling. När de flesta hänvisar till Seamaster pratar de om Seamaster Diver 300m men det finns en serie som är tekniskt inom Seamaster-klockfamiljen som har högre vattenbeständighet än 300 m / 1000ft och det är Omega Planet Ocean 600m som som namnet indikerar har dubbelt vattenmotståndet för både Seamaster Diver 300m och IWC Aquatimer.

En funktion som Omega Seamaster 300 har som IWC inte har är Helium Escape Valve, detta är gjort för att användas för att släppa uppbyggnaden av små Helium-molekyler som pressar in i klockan. Detta inträffar vanligtvis när en dykare kommer att använda en dykklocka och andas från en tank med en gasblandning som Trimix som innehåller helium.

En heliumatom är den minsta som finns i naturen och denna ventil tillåter att heliumuppbyggnaden frigörs vid återuppyting och dekomprimering. Denna mekanism skapades ursprungligen av Rolex och Doxa på 1960-talet och finns inte på varje dykklocka men du hittar dem på några av de bästa dykklockorna.

Rörelse
Hur jämför rörelserna hos IWC Aquatimer och fake rolex Omega Seamaster?

Båda klockorna har en mekanisk självlindningsrörelse, även känd som en automatisk rörelse.

IWC Aquatimer Movements
De flesta av IWC Aquatimer-klockor har IWC-kaliber 30120-rörelser. Denna rörelse finns i de 42 mm icke-kronografmodellerna. De större 44mm Aquatimer Chronograph-modellerna har en annan rörelse; IWC-kaliber 79320.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

För några veckor sedan rolex replica

Rolex Daytona 116520 har funnits med oss ​​i över rolex replica

Vacheron Constantin Heritage har alltid varit en fake rolex