Grand Seiko Spring Drive Review replika klockor

Kan Grand Seiko Spring Drive vara den mest exakta mekaniska klockrörelsen som någonsin gjorts? Upptäck hemligheten bakom det som gör en Grand Seiko-kaliber med Spring Drive-funktionen så smidig operatör.


Grand Seiko Spring Drive Review
De flesta tittaentusiaster, horologer, klocksamlare och sådana är benägna att replika klockor uppskatta och uppskatta mekaniska kalibrar. Det jag fortsätter att höra är att det tar mer hjärnor för att skapa en mekanisk klockrörelse och de är inte bara fantastiska hantverk, utan mekaniska underverk som intresserar även de ljusaste av intellektuella. Det finns en viss esoterisk mystik bakom deras sätt att arbeta och den glans som krävs för att de ska skapas. Det har naturligtvis en som ställer frågan om "Varför skulle Grand Seiko använda en kvartskristall i Spring Drive-mekanismen för en mekanisk rörelse?"

Som sagt, det borde inte överraska att en batteridriven kvartsrörelse, som vanligtvis är mycket billig och vanligtvis massproducerad, inte ger samma känsla av uppskattning för de flesta lyxklockatusiaster. Så vad är det med Grand Seiko Spring Drive som har alla i en vanvidd?

Grand Seiko Spring Drive GMT

För att förstå frenesin måste vi titta på orsaken till att kvartskristaller infördes för att titta på rörelser i första hand. Det finns tydliga fördelar med att använda kvarts. Nämligen oscillerar de stadigt med en otroligt hög frekvens på 32 786 Hz, vilket är 215. Den enkla matematiken bakom hur det fungerar görs genom att hela tiden dela takten i hälften vilket ger jämna intervall en sekund.

Detta möjliggör makalös noggrannhet jämfört med mekaniska rörelser. Verkligheten är rolex kopia att när det gäller precision och tillförlitlighet kan till och med de mest exakta mekaniska klockorna inte jämföra med kvarts.

Vad gör Grand Seiko Spring Drive annorlunda än en kvartsrörelse?
En traditionell kvartsdriven klocka har ett batteri som avger en laddning som får kvartskristallen att vibrera med en frekvens av 32 786 Hz. Detta resulterar i en noggrannhet på +/- 15 sekunder per 30 dagar. Det betyder att det finns en tillåten avvikelse i precisionen antingen 15 sekunder långsammare eller 15 sekunder snabbare per månad. Naturligtvis ger detta att du håller klockan vid ett normalt temperaturområde från 41 grader till cirka 95 grader Fahrenheit.

I en Grand Seiko-rörelse som använder Spring Drive tillåter frekvensgraden för kvarts den andra handen att svepa någonsin så smidigt. Du kommer att stirra på det i chock i oändliga timmar. Använd knappen nedan för att få en glimt på precis vad jag pratar om.

Hur exakt är en Grand Seiko Spring Drive?
Grand Seiko Spring Drive har en noggrannhet på +/- 1 sekund per rolex replica dag, vilket är dubbelt så exakt som den bästa Rolex Superlative Chronometer, mer exakt än en METAS-certifierad Master Chronometer och många gånger mer exakt än en COSC-certifierad Chronometer.

Vad Grand Seiko gjorde var inget annat än geni; de kombinerade exaktheten av kvarts med uppfinningen i konstruktionen av en traditionell mekanisk klocka. De konstruerade ett system som tillåter en rent mekanisk klockrörelse för att utnyttja stabiliteten och frekvensen för svängning av kvartskristall så att den kan driva rörelsen med en liten mekaniskt genererad elektrisk ström, samtidigt som den reglerar den med en inbyggd krets allt utan att använda ett batteri.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

För några veckor sedan rolex replica

Rolex Daytona 116520 har funnits med oss ​​i över rolex replica

På SIHH 2018 positionerar Cartier Santos-kollektionen fake rolex